Interjú: Olga Kurylenko

A legjobb smink sem takarja el, ki vagy

COSMOPOLITAN

A mesésen szép lány egy szovjet faluból indult világgá lyukas ringy- rongyokban, amelyeket a nénikéjétől örökölt, hogy kitörjön a szegénységből és segíteni tudjon önmagán és a családján. És hol tart ma? A Vogue-címlap, a Cavalli-kampány és több európai filmszerep után volt már Bond-lány is és az elmúlt hónapokban Hollywood legnagyobb rendezői hívogatják telefonon. A sztárság küszöbén álló színésznővel Prágában beszélgettem arról, mennyire érzi úgy, hogy elérte az álmait.

Elképesztő, mennyi filmen dolgozol most! Hat filmed is bemutatás előtt áll, vagy több?

Várjunk csak (számolni kezd az ujjain). Nem, összesen hét! Épp most forgatok Oklahomában egy egyelőre cím nélküli filmet, aminek még a történetet sem ismeri senki a színészek közül, mégis azonnal igent mondtam rá. Csak azért, mert Terrence Mallick rendezi (Az őrület határán és a Mennyei napok direktora). Még soha nem dolgoztam így: a nap elején tudjuk meg, mi az aznapi feladat és fogalmunk sincs, hová fut ki végül a sztori. Imádom ezt a hozzállást, mert pont ilyen vagyok én is: spontán és nyitott minden változásra.

Ezek szerint nem egy meghatározott terv szerint éled az életed?

Dehogyis, nem tudnám elviselni, ha mindig pontosan tudnám, mi vár rám. Kislányként például arról álmodoztam, hogy balett-táncos leszek. Aztán amikor 13 éves koromban anyukámmal Moszkvában jártunk, a metróban megszólított egy modellügynökség vezetője és munkát ajánlott nekem. Három évvel később már Párizsban éltem és később elkezdődött a filmes karrierem is. Szeretem az új kihívásokat és minden adandó lehetőséget kihasználok, hogy fejlődhessek. Nem azért, mert annyira ambíciózus vagyok, egyszerűen hajt a kíváncsiság.

Nem féltél olyan fiatalon egy idegen országba költözni egyedül?

Inkább izgatott voltam. A félelem az egyik legrosszabb érzés: visszatart és lebénít. Ha félsz az élettől, attól, hogy mi lesz veled, mit szól majd hozzád a világ, akkor megrekedsz. Jól tudom, mert én is éltem rettegésben: Ukrajnában mindannyian meg voltunk félemlítve a szovjet uralom alatt és én amióta az eszemet tudom, szabadságra vágytam. Arra, hogy én választhassam meg, miről mit gondolok és független legyek szellemileg, lelkileg és anyagilag is. Igazából ez az egyetlen álmom volt egész életemben: a hogyan sosem érdekelt, nem arra koncentráltam, csak a végcélra. Elképzeltem, hogy kitörünk a nyomorból, utazunk, nagyokat eszünk és iszunk, szép ruhákat veszünk, tudod, csak élvezzük az életet. Hittem benne, hogy ez valóra válik és tessék, minden így alakult, én pedig boldog vagyok.

Daniel Craiggel A Quantum csendje című filmben

Mit vettél az első nagyobb fizetésedből?

Emlékszem, 15 éves voltam és akkor láttam először dollárt életemben. Tél volt és mivel majd’ lefagytam a vékony dzsekimben, vettem egy meleg nagykabátot és egy csizmát. Meg egy hatalmas hifi-centert, amit vonaton cipeltem el Moszkvából Ukrajnába. Hatalmas dolog volt, hogy tudtunk cédét hallgatni. Anyáék nem hittek a szemüknek, amikor a vonatról leszállva megláttak engem a hatalmas csomagokkal.

Tizenhárom évig éltél Párizsban, tavaly viszont Londonba költöztél és egyre többet melózol Amerikában. Hol érzed magad igazán otthon?

Nehéz kérdés… A családom Ukrajnában él, a barátaim Franciaországban, a munka pedig Angliába és az Államokba köt. De a legjobban Párizsban érzem magam: ha csak tehetem, hazamegyek, ugyanis nem adtam el az ottani lakásom és elhívom magamhoz az összes jófej ismerősömet. Ettől töltődöm fel a legjobban.

Marad időd a magánéletre is?

Már kétszer már elváltam, úgyhogy nagyon meggondolom, milyen pasira fordítom az energiáimat. Nem szeretnék belemenni a témába, de annyit elárulhatok, hogy az oklahomai forgatáson megismertem egy olyan közép-amerikai férfit, akinek még főztem is. Pedig utálok főzni és 15 éve nem volt a kezemben fakanál. Szóval ez sokat jelent (felnevet). Az a bajom, hogy nagyon könnyen szerelmes leszek, pedig egy kemény és realista embernek tartom magam.

Prágába a Pantene új reklámfilmjének forgatása miatt jöttél. Muszáj feltennem a kötelező kérdést: hogy csinálod, hogy ilyen ragyogó nem csak a hajad, de az egész külsőd?

Köszi, hogy ezt mondod, de épp a hajammal van a legtöbb problémám. Iszonyúan száraz és mindig töredezett a vége, szóval minden este, lefekvés előtt pakolást kell rátennem. A legfontosabb szerintem az, hogy éjszaka és reggel mindig mosd le az arcod hideg vízzel és hogy valamilyen sporttal tartsd formában magad. De bármit is használsz, azt nem tudod eltakarni, milyen ember vagy: ugyanolyan fontos, hogy a lelkedet is edzd és ápold, különben minden fáradság felesleges. Nincs olyan smink, ami eltakarhat egy elhanyagolt, szegényes lelki világot.

Amit tudnod kell Olgáról:

Teljes név: Olga Konstantinovna Kurylenko

Született: 1979. november 14., Berdyansk, Ukrajna

Főbb filmjei:  Párizs, szeretlek! (2006), A kígyó (2006), Hitman – A bérgyilkos, Max Payne – Egyszemélyes háború,  A Quantum csendje, A kilencedik légió

Jön: There Be Dragons (háborús dráma Wes Bentley-vel), Singularity (romantikus film Josh Hartnettel), Coronet (dráma Ralph Fiennesszal), The Cross (sci-fi Vincent Cassellal), Empires of Deep (3D-s kínai fantasy)

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Hozzászólások lezárva.

Következő bejegyzés: